‘Adatlah Iman Naik Turun’- Dikecam Ingin Jalani Pembedahan Besarkan Payudara, Ini Respon Safiey Illias

Usahawan muda, Safiey Ilias, sebelum ini pernah menggegarkan seluruh Malaysia apabila dia membuat keputusan untuk berubah dari seorang mak nyah kepada seorang lelaki.

Gambar ketika Safiey ni nak buat pembedahan nak berubah jadi lelaki balik..

Perubahan positif Safiey itu mendapat sokongan dari pelbagai pihak. Namun, Malaysia sekali lagi dikejutkan apabila Safiey membuat keputusan untuk kembali menjadi ‘Sofea Ilias’ baru-baru ini.

Safiey Illias memuat naik gambar beliau yang berada di Bangkok bersama teman lelaki beliau iaitu Carrey Farjery. [Hangat.com] Kelihatan mereka berdua berada di salah sebuah klinik pembedahan plastik yang terletak di Bangkok dan Safiey seolah-olah sedang memilih silikon di klinik tersebut dengan kapsyen “Final decision ”

Adakah ini sekadar gimik yang Safiey pernah hebahkan sebelum ini untuk 31hb Disember nanti? Hangat.com tidak sabar menantikan berita yang akan Safiey umumkan nanti, mari kita nantikan!

Satu ketika dahulu, usahawan muda, Safiey Ilyas pernah menggegarkan seluruh rakyat Malaysia apabila dia ingin kembali ke pangkal jalan berubah daripada seorang ‘mak nyah’ menjadi lelaki semula. Namun, perubahan Safiey itu tidak bertahan lama apabila dia dikatakan kembali semula menjalani kehidupan lamanya.

Baru-baru ini, Safiey sekali lagi mengejutkan rakyat Malaysia apabila didakwa ingin membuat pembedahan membesarkan payudara di Bangkok berdasarkan foto terbarunya yang dikongsi tempoh hari. Ternyata, tindakan Safiey itu mengundang kritikan netizen yang menganggapnya sebagai mempersendakan agama. Ini respon Safiey Ilyas mengenai insiden tersebut:

Hari ini, Safiey telah memuat naik sebuah foto beserta kapsyen di Instagramnya untuk membalas semula tomahan masyarakat terhadap keputusannya itu. Dia berkata semasa dia menjadi ‘mak nyah’ dulu, tiada seorang pon yang ingin mengajaknya berhijrah tapi bila dia sudah berhijrah, ramai pula ‘rakan’ baru ingin menumpang ‘glamour’.

Masa ni kita jmpe sapa kawan sapa lawan. Sapa mengampu sapa penjilat. Paling sedih yg kita pernah bagi ilmu bisnes dan tolong pun ckp mcm2 dkt kita. Tp xpe lah tu bukan dosa kot. Huhu

Terdahulu, Safiey telah memuat naik gambar bersama teman lelakinya ketika berada di Bangkok. Mereka dilihat berada di salah sebuah klinik pembedahan plastik dan Safiey seolah-olah sedang memilih silikon di klinik tersebut dengan kapsyen “Final decision ”.

Harap Safiey fikir panjang dululah sebelum nak buat apa-apa. Netizen pula sebaiknya berhenti mengecam tindakan Safiey sebaliknya berusaha menariknya kembali ke pangkal jalan. Apa-apa pun kita doakan yang terbaik untuk Safiey Ilyas.
Biodata Safiey Ilias Pondan Jutawan

Kenali biodata Siapa Safiey Illias pondan jutawan Malaysia jadi lelaki semula. Isu Safiey Ilias kini mula mendapat perhatian umum apabila “gadis” ini telah insaf dan balik ke pangkal jalan untuk jadi lelaki semula. Pembedahan untuk membuang implan telah berlangsung dengan lancar bertempat di Hospital Kuala Lumpur pada Sabtu 16 April 2016. Perubahan yang dilakukan oleh Safiey Ilias telah mendapat sokongan pengguna laman sosial dan kini kisahnya turut terpapar di media cetak tempatan.

cantik

Biodata Safiey Ilias Pondan Jutawan Jadi Lelaki Semula

 • Nama Penuh: Saifuddin Bin Illias
 • Nama Komersial: Safiey Illias
 • Umur: 22 Tahun (2016)
 • Tarikh Lahir: 19 Mei 1994
 • Asal: Felda Lakum , Lanchang Pahang
 • Alamat Terkini: Kuala Lumpur
 • Jantina: Lelaki
 • Pekerjaan: Usahawan Online Produk Perlaking, Pakar Motivasi dan Mentor dalam dunia perniagaan
 • Pendidikan: 5 A UPSR, 8A PMR dan SPM (Semua A)
 • Sekolah: Sekolah Men Sains Sultan Hj Ahmad Shah (SEMSAS), SMK Datuk Bahaman , Lanchang, Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kuantan (SBPIK), UITM Shah Alam

Foto Safiey Ilias menunjukkan beliau merupakan seorang pelajar cemerlang dengan mencatat 8A PMR

Fakta Kejayaan Safiey Ilias Pondan Jutawan Malaysia

 • Merupakan seorang pelajar cerdik dan telah mendapat semua A dalam UPSR, PMR dan STPM
 • Telah mula berniaga sejak dari Tingkatan 4 lagi dari asrama di salah sebuah sekolah berasrama penuh di Pahang
 • Memulakan bisnes tanpa modal pada ketika itu dengan mendaftar sebagai dropship produk kecantikan.
 • Bukan datang daripada keluarga berada. Pada masa itu, ayah Safiey Ilias hanya memakai kereta kancil
 • Mula menjana simpanan RM200K pada usia 17 Tahun sebaik sahaja tamat sekolah menengah
 • Masuk ke UITM tapi berhenti belajar kerana ingin fokus kepada perniagaan
 • Produk pertama keluaran sendiri adalah produk “Aurora” dengan modal RM500
 • Pada usia 19 tahun telah mampu membeli rumah secara tunai
 • Membeli kereta mewah seperti Camry, Audi, Mini Copper dan Hummer secara tunai
 • Menjana keuntungan 1 hingga 2 Juta pada usia 22 Tahun
 • Dalam mengecapai kejayaan Safie Ilias juga telah menyimpang jauh daripada Allah kerana melakukan suntikan horman untuk menjadi seorang wanita. Selain itu, telah melakukan pada bahagian dadanya supaya memiliki ciri-ciri seorang wanita.
 • Safiey Ilias juga telah dihujani dengan pelbagai kontroversi dengan ramai mendakwa beliau sebagai “Ahli Neraka”
 • Pada usia 22 tahun, beliau telah insaf dan kembali ke pangkal jalan. Perubahan semula Safiey menjadi lelaki semula telah diterima baik oleh masyarakat.

Gambar Terkini Safiey Ilias Pondan Jutawan Jadi Lelaki Semula

Hidayah milik Allah, pada 16 April 2016 Safiey Ilias telah balik ke pangkal jalan dengan melakukan pembedahan untuk membuang implan pada bahagian dadanya.

sa

safiey rasmi

Gambar Safiey Ilias Pondan Jutawan Malaysia

safiey lagi

safiey 3

Antara Produk Milik Safiey Ilias Dibawah Syarikatnya DSI Empire

pertama

Gambar Kereta Mewah Milik Jutawan Safiey Ilias

Semua kereta dibawah dibeli secara cash sejak usia 19 Tahun

audi

hummer