TIPS Nak “PERFORM” Baik Bagi Mereka Yang Berusia 30 Tahun Ke Atas

Ketika umur sudah menjangkau 30 tahun ke atas, seorang wanita akan mengalami penurunan hormon dan fungsi pada organ s#ksualnya. Pada usia ini ia akan merasakan tidak nyaman ketika melakukan hubungan s#ks. Jika tidak mempunyai pemahaman yang tinggi, wanita akan beranggapan lelaki terlalu kasar walhal itu adalah aksi yang sama dilakukan seperti sebelum ini. Ini akan menjadi punca seorang lelaki beranggapan si isteri sudah tidak berminat dengannya lagi. Berikut adalah 9 tips s#ks bagi mereka yang berusia 30 tahun ke atas.

1. Ambil Tindakan
Menurut pemerhatian yang dijalankan, lelaki di usia 40-an lebih mudah turn on. Oleh itu wahai isteri, suami anda lebih mudah terangsang ketika akan melakukan aksi seperti membelai ataupun mencium.

2. Jaga Keseimbangan
Lelaki dan wanita memiliki hormon estrogen dan testosteron, hanya berbeza dari segi jumlahnya. Bagi wanita yang sudah bertambah usianya, jumlah estrogen menjadi berkurangan dan testosteron meningkat yang menjadikan mereka lebih agresif. Namun semua ini sebaliknya bagi seorang lelaki. Oleh itu mereka lebih terarah kepada ‘mengikut’ ketika melakukan hubungan s#ks dari menjadi ‘pemimpin’.

3. Lakukan Uji Kaji
Ketika usia semakin bertambah, ghairah s#ks semakin berkurang dan tidak seperti muda-muda dulu. Anda boleh lakukan uji kaji untuk mengembalikan bara api s#ksual anda. Lakukan perkara bersama seperti mandi bersama.

4. Utamakan Kualiti dari Kuantiti
Dari kajian yang dijalankan bahwa pasangan berusia 25-29 tahun melakukan beberapa hubungan s#ks dalam masa sehari. Namun ini berbeza dengan mereka yang sudah berumur dimana hanya melakukan hubungan s#ks beberapa kali sahaja sebulan. Pada usia ini, kualiti d ari kuantiti lebih penting.

Thinkstockphotos.com

Setelah bernikah, apa perkara yang paling dinantikan oleh setiap pasangan suami isteri? Ya! sudah tentunya adalah hubungan s#ks. Ramai pasangan yang tidak mahu untuk berbicarakan tentang masalah s#ks mereka kepada pasangan mereka sendiri disebabkan rasa malu. Hubungan s#ks selepas kahwin adalah aktiviti yang mesti dilakukan oleh setiap pasangan. Teruskan bacaan anda untuk ketahui 7 fakta tentang hubungan s#ks selepas bernikah.

5.Hubungan S#ks Boleh Terjadi Dengan Cepat
Sebagai pasangan muda, pasti akan timbul rasa khuatir dan cemas tentang hubungan s#ks yang akan dilakukan. Hubungan s#ks yang cepat boleh sahaja terjadi bila benar-benar memerlukan. Contohnya seperti diwaktu pagi sebelum pergi bekerja.

6. S#ks Boleh Dipenuhi Kejutan
Pasangan yang sudah bernikah, anda boleh mencuba pelbagai posisi s#ks dengan pasangan anda. Ini akan memberi kejutan kepada pasangan anda. Kejutan ini pasti akan membuatkan hubungan s#ks anda lebih h0t.

7. Makna “Hanya Ada Kita Berdua di Dunia Ini”
Ketika sedang melakukan hubungan s#ks dengan pasangan, anda akan merasakan bahawa dunia ini hanya miliki anda berdua sahaja. Bila sudah sama-sama berasa nyaman menikmati hubungan s#ks, anda sudah tidak risau lagi dengan hal lain sekali gus membolehkan anda mencapai klimaks.

8. Punyai Rutin S#ks Sendiri
Pada peringkat awal perkahwinan bagi setiap pasangan, pasti susah untuk mengetahui rutin s#ks pasangan anda. Namun bila sudah lama bersama, anda akan tahu bila pasangan anda perlu untuk melakukan hubungan s#ks.

9. Alami Orgasme Bersama Jika selalu melakukan hubungan s#ks bersama dengan pasangan, rasa cinta dan percaya terhadap pasangan akan timbul dengan sendiri. Dengan itu, anda akan tahu bila pasangan anda akan orgasme atau klimaks.

10. Rasa Percaya Pada Diri
Pasti ada pasangan yang risau untuk menhadapai malam pertama mereka. Tapi bila sudah selalu bersama, rasa risau akan hilang dan akan timbul rasa percaya pada diri. Rasa ini akan memberanikan anda untuk tampil bogel dihadapan pasangan tanpa rasa malu. 11. Hubungan S#ks Lebih H0t Selepas melakukan hubungan s#ks setelah bernikah, anda akan menyedari kemampuan s#ks anda semakin meningkat. Apalagi bila anda sudah komitment menghabiskan sisa hidup bersama pasangan, anda akan melakukan yang terbaik ketika melakukan hubungan s#ks.